Gemensamma ytor

Information om föreningens gemensamma ytor


Bastu

Bastun hyr man per timme. Första timmen kostar 100 kr och därefter 50kr/timme.

För bokning av bastu kontakta föreningskontoret på tel: 08-640 45 45 alternativt skicka in webformulär  Boka tid till Bastun

Föreningen och/eller styrelsen ansvarar inte för olyckor eller sjukdomsfallsamt eventuell försvunnen egendom i samband med användandet av bastun.Alla använder bastun och tillhörande utrymmen på egen risk.

Gästlägenhet

En övernattningslägenhet finns för uthyrning i Henriksdalsringen 107.
Här finns tillgång till fyra sängplatser, ett pentry, toalett-­ och duschrum. Sänglinne och handdukar får man hålla med själv men kuddar och täcken finns.

Lägenheten är inte förberedd för mer omfattande matlagning men uppvärmning på kokplattan och i mikron går bra.


För att boka, ta kontakt med föreningskontoret via webformuläret Boka Gästlägenhet


Garage

Innehavare av garageplats är skyldig att hålla garaget låst. Tomgångskörning i garaget är inte tillåten. Inga andra föremål än bilen, fyra extrahjul samt bilvårdsutrustning (rengöringsmedel och liknande) får förvaras i garaget.

Alla fordon parkerade i garaget skall vara i körbart skick och inte förorena garaget i form av läckage etc. Garaget får inte användas till annat än bilparkering.
Den som vill hyra garageplats kontaktar Föreningskontoret. Det finns totalt 236 platser med och utan bur i fyra garage (83:an, 91:an, 97:an och 107:an).

Uppsägningstiden är en månad. Vid behov eller förlust av nyckel, kontakta styrelsen.

Priser: Garageplats med bur kostar 800 kr/månad för boende. För utomstående som vill hyra plats är kostnaden 1200 kr+ moms/månad.

Garageplats med laddstation för El/hybridbil kostar 900 kr/månad för boende och för utomstående 1400 kr + moms. 

Tvättstuga

I port 95 med ingång från gården finns en gemensam tvättstuga i föreningen. Tvättstugan öppnas och bokas via din blå plastbricka (tag). Tvättstugan har öppet alla dagar 07–22.

Allmänna regler
  • Endast tvättmedel och sköljmedel får användas i tvättmaskiner och torktumlare. Det är alltså inte tillåtet att använda blekmedel, färgmedel eller kem-­‐ tvättmedel.
  • Tvätta inte gummerade mattor i maskinerna. Gummeringen och plasten lossnar och täpper till ventilerna.
  • Grövre tvätt, t ex mattor, filtar och grova arbetskläder får endast tvättas i maskinerna för grovtvätt. Sådan tvätt får bara torkas i torkrum eller torkskåp.
  • Större mattor samt kuddar och madrasser får inte tvättas i grovtvättmaskinen.
  • Rengör maskiner och torkskåp noggrant efter tvättpassets slut och respektera tvättiderna. 
  • Tomma tvättmedelskartonger, sopor och dylikt skall i första hand sopsorteras på återvinningscentralen vid busstorget, i andra hand läggas i soptunnorna i tvättstugan.
  • Barn får inte vistas i tvättstugan utan tillsyn. Tänk på att någon total säkerhet för barn inte finns, trots att maskinerna är konstruerade för stor säkerhet.
  • Skador eller felaktigheter på maskiner eller annan utrustning skall omedelbart felanmälas till fastighetsförvaltaren.
  • Kommersiell tvätt som t.ex. tvätt av skurmoppar får inte förekomma!