Välkommen

Välkommen till

Brf Svindersvik i Nacka

Du har säkert sett vår fastighets mäktiga siluett när du kört in mot Stockholm från flera olika håll. Högt belägna på Henriksdalsberget blickar vi ut över Stockholms inlopp, Djurgården, Nackareservatets gröna lunga och Hammarbybackens topp.


Högt belägna på Henriksdalsberget blickar vi ut över Stockholms inlopp, Djurgården, Nackareservatets gröna lunga och Hammarbybackens topp. Här har vi närheten till både city och natur med både Södermalm och Sickla strand inom en kort promenads avstånd. Men du behöver inte gå långt för en utflykt med barnen; på vår enorma bilfria innergård finns ett stort antal lekplatser, grillplatser och skogsdungar. På flera platser står odlingslådor som boende driver och vår trädgårdsentreprenör har skapat en färgsprakande och prunkande miljö. På vårt torg har vi Ica, ett livs, frisör, till och med en tatuerare! Vår förening är en aktiv framåtblickande aktör som strävar efter att göra Henriksdalsberget till ett än mer attraktivt område.


Vår förening

I vår förening har du möjlighet att bo i ett av Nackas mest intressanta områden, en perfekt plats för livets alla olika faser. Henriksdalsberget är ett unikt område där människor möts. Huset som byggdes 1969-71 har stoltserat på berget medan staden sakta vuxit sig närmare, vilket har ökat tillgänglig service och närhet för oss som bor här. Henriksdalsberget är alltjämt en oas, men numera sammanbundet med Henriksdalskajen, Sickla, Finnboda och Kvarnholmen. Bron mellan Kvarnholmen och Nacka Strand knöt det sista bandet, vilket nu ger oss ett fantastiskt strandpromenadsstråk. Och staden fortsätter att växa, men kvar står vår borg stadigt och observerar processen med ro.
Vi tänker på miljön

Brf Svindersvik driver aktivt ett arbete för att ligga i framkant avseende att möta framtidens krav på klimatvänliga och energieffektiva lösningar. Ett planeringsarbete pågår med att anpassa fastigheten, att minska energiåtgången och förbättra sophanteringen. Våra medlemmar har även möjlighet att hyra en garageplats med laddstation för elbilar.
Vårt område

Henriksdalsberget är en oas högt belägen mellan Södermalms puls och Nackareservatets lugn och rekreation. Närheten till Sickla köpkvarter gör att du enkelt kan utföra alla tänkbara ärenden utan att behöva ge dig in i citys trafik. Henriksdalsberget ger oss goda möjligheter att åka kollektivt med både buss, pendeltåg, båt och snart även T-bana från Sickla. Bussförbindelserna är goda med 53:an och 55:an som snabbt tar oss till Slussen och Centralen direkt från vårt egna torg. Med båten från Saltsjö Qvarn tar du dig på några minuter över till Djurgården, hela vägen in till Nybrokajen eller mot Nacka Strand. För barnfamiljen finns närheten till förskola på vår innergård, samt flera skolor inom en kort promenad.