Vårt område

Vårt närområde

Ett unikt berg med högsta punkten och nära till mycket.

Många som flyttar till Henriksdalsberget inser ganska snart att man bor nära till mycket på väldigt korta avstånd. Berget reser sig över staden och visar upp sin storhet i alla vädersträck.  Det har varit en dold oas, något man ser på avstånd, men inte riktigt förstått dess storhet förrän man är uppe på berget och tar del av den stora innergården. 
Kvarnholmen

Inte långt ifrån Henrikdalsberget ligger Kvarnholmen. Här kan man ägna en eftermiddag till att vandra runt och känna doft av hav. Läs mer https://kvarnholmen.com/

Finnboda hamn

Vill du hellre ta båten till jobbet, så går det bra att ta en kortare promenad till Finnboda hamn. Här går båtarna var 15:e minut på morgonen och tar dig till nybroplan på 25 min. 
Sickla strand

På sommaren så fylls sickla badet av glada barn och mycket plask och lek. Runt sicklasjön så går ett promenadstråk som man kan välja att gå eller springa på. 


Sickla Köpkvarter

Med 15 minuters promenad så är du vid Sickla Köpcentrum. Här hittar du allt du behöver. Kläder, matbutiker, restauranger. I och med utbyggnaden av tunnelbanan så pågår flera spännande projekt som innebär att området kommer att utvecklas ännu mer framöver och skapa ett nära centrum för många av oss som bor i närheten. 
Södermalm

Med bara 10 minuters gångväg så är du på södermalm och har tillgång till allt man har att erbjuda i form av restauranger, butiker, bio, pendeltåg, tunnelbana m mHammarby sjöstad

Nedanför berget så sveper hammarby sjöstad in tar ett tag om bergets botten och breder ut sig över hammarby hamnen. Här finner ni restauranger, butiker, frisörer, bagerier, skolor  m m.